Home > News > Vabilo na podjetniško delavnico

Vabilo na podjetniško delavnico

Date: 17. 11. 2010
Source: News for physics students
29. novembra ter 1., 6. in 7. decembra 2010
Vabimo vas, da se udeležite podjetniških delavnic Podjetni raziskovalci!

Novi cikel bo potekal 29. novembra ter 1., 6. in 7. decembra 2010. Delavnice podajajo praktične vsebine, s pomočjo katerih udeleženci osvojijo pomembna podjetniška znanja in veščine, uporabne tudi pri raziskovalnem delu. Dodano vrednost delavnicam daje tudi osebno svetovanje LUI za poslovno področje vključeno v ceno kotizacije. Osebno svetovanje lahko koristite kadarkoli, ko se vam v času raziskovanja porodi podjetniška ideja.

Podjetniških spretnosti, ki postajajo vse bolj pomembne tudi v raziskovalni stroki, vas bodo učili strokovnjaki na podlagi praktičnih primerov in na interaktiven način. Poleg podjetniških vsebin je v program vključena tudi delavnica javnega nastopanja in komuniciranja, ki jo vodi mag. Robert Rolih, priznan predavatelj in lastnik blagovne znamke Akademije Panta Rei.

Program delavnice

Več o delavnicah si lahko preberete na spletni strani dogodka, na tem mestu pa se na delavnice lahko tudi prijavite!

Vabljeni!

___

Podelitev priznanja Mentor leta 2010, 30. novembra ob 18h na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani

Društvo Mladih Raziskovalcev Slovenije (DMRS) vsako leto podeli priznanje Mentor leta, s katerim želi spodbujati najboljše mentorske prakse pri prenosu znanja in izkušenj na mlajše generacije.

Ob podelitvi bo društvo DMRS letos organiziralo tudi okrogle mize na teme trženja inovacij, zaposlovanja visokoizobraženih kadrov in odpiranja novih priložnosti mednarodnega sodelovanja. Na njih bodo predstavniki države, gospodarstva, visokega šolstva in podjetniško podpornih okolij soočili svoje poglede in odgovarjali na vprašanja postavljena v sodobni in realni kontekst razvoja družbe in domačega gospodarstva.

Ker lanski dobitnik priznanja Mentor leta prof. dr. Janko Kos deluje na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, se bo tam odvijala letošnja podelitev priznanja. Po podelitvi priznanja in zaključku okroglih miz se bo od 19h dalje druženje neformalno nadaljevalo ob zakuski, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo umetniških, raziskovalnih in tehnoloških inovacij mladih slovenskih inovatorjev. Z to razstavo želi DMRS poudariti pomen aktivnega promoviranja znanja kot nujnega koraka pri prehodu v gospodarstvo višje dodane vrednosti.