Home > News > Elektro energija d.o.o.

Elektro energija d.o.o.

Date: 16. 5. 2012
Source: Job board
išče strokovnega sodelavca za podporo procesom

Elektro energija d.o.o. vabi k sodelovanju strokovnega sodelavca za podporo procesom (m/ž). Kandidat bo opravljal delo na področju IT oz. poslovne informatike, ki se bo prepletalo z analitičnim delom na področju trgovanja z električno energijo. Delovno mesto je v Ljubljani.

Delovne naloge na področju IT obsegajo: i) vzdrževanje, razvoj in nadgradnje informacijskega sistema, načrtovanje in razvoj aplikacij; ii) informacijsko podporo za procese trgovanja z električno energijo (Electricity Trading); ter iii) pomoč uporabnikom in administracijo IT sistemov.

Delovne naloge na področju analitike za podporo trgovanju z električno energijo združujejo:i) analizo in napovedovanje dnevnih cen na posameznih trgih z električno energijo; ii) izračun urnih cenovnih krivulj; iii) razvoj IT rešitev za podporo analitičnemu delu; ter iv) in modeliranje osnovnih parametrov trgovalnega portfelja s ciljem optimizacije le-tega.

Pričakujemo: i) univerzitetno izobrazba računalniške ali druge naravoslovno-tehnične smeri (FMF, FE, FS); ii) visoko razvite sposobnosti logično-analitičnega mišljenja in sposobnost reševanja kompleksnih matematičnih problemov; iii) znanje programiranja in programskih jezikov (C#, Java, ...); iv) poznavanje relacijskih podatkovnih baz; v) poznavanje in administracija operacijskih sistemov (Windows 7/2008); vi) izrazit interes za analitično dejavnost in delo s podatki ter poudarjen občutek za poslovno razmišljanje; vii) poznavanje programskega jezika VBA in okolja MATLAB je prednost; viii) zanesljivost in visoka stopnja odgovornosti za zaključevanje delovnih procesov; ix) aktivno znanje angleškega jezika; ter x) zaželene delovne izkušnje na področju dela.

Nudimo stimulativno delovno okolje, delovno razmerje za določen čas z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas.

Prosimo vas, da svojo ponudbo z ustreznimi dokazili o izpolnjevanju pogojev, življenjepis in kratko motivacijsko pismo posredujete do 1. 6. 2012, na naslov: Elektro energija d.o.o. (kadrovska služba), Slovenska c. 58, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov andreja.radovan@elektro-energija.si.