Home > News > 2. košarkarski derbi FMF

2. košarkarski derbi FMF

Date: 2. 6. 2012
Source: General news
Zmaga mladih raziskovalcev (50:30, 50:34)
V petek, 1. junija 2012, je v športni dvorani OŠ Bičevje potekala težko pričakovana povratna košarkarska tekma med mladimi raziskovalci (izzivalci) in ekipo profesorjev in asistentov FMF. Za ekipo MR-jev so nastopili Nino Bašić, David Gajser, Gašper KošmrljPeter Lendero, Lucijan Plevnik, Jernej Rus in Gašper Zadnik, barve FMF pa so nosili Oliver Dragičević, Saša Jurišić, Andrej MuhičAlen Orbanić, Petar Pavešić in Emil Žagar. Pomnimo: aprilski derbi se je končal s tesno zmago slednjih.
 
Prva tekma tokratnega srečanja je potekala v znamenju granitne obrambe in udarnega napada mladih raziskovalcev, ki so s svojo igro presenetili nasprotno ekipo in gladko povedli z rezultatom 12:3. Nato so razliko samo še povečevali in prvi dvoboj zaključili z rezultatom 50:30.

V drugem dvoboju je ekipa profesorjev in asistentov spremenila obrambo in z agresivno igro povedla na 30:23. Pri tem je bila najbolj zaslužna mehka roka prof. Pavešića, ki je natresla štiri trojke. Po klavrnem začetku pa so mladi raziskovalci le strnili svoje vrste in do konca tekme dopustili profesorjem samo še dva koša, tako da se je semafor ustavil pri 50:34. Žal pa je bliskovit naskok izzivalcev terjal tudi svoj davek. Nino Bašić si je namreč pri levjem skoku v obrambi zvil gleženj.

Ob obljubi ekipe profesorjev in asistentov, da bodo med poletjem trenirali, se nam oktobra, ko bo naslednja tekma, obeta pravi spektakel na parketu dvorane OŠ Bičevje.