Home > News > "Space 4.0" - predavanje generalnega direktorja Evropske vesoljske agencije

"Space 4.0" - predavanje generalnega direktorja Evropske vesoljske agencije

Date: 13. 2. 2017
Source: Astrodebate
V četrtek 16. februarja ob 10. uri v Peterlinovem paviljonu na UL FMF, Jadranska 26, Ljubljana. Prof. dr. Jan Woerner, generalni direktor Evropske vesoljske agencije, bo predaval o “Space 4.0”. Vabljeni študenti, zaposleni in splošna publika!
Potovanja v vesolje lahko opredelimo z mejniki: space 1 enačimo z začetnimi koraki raziskovanja vesolja, space 2 je predstavljal program Apollo in pristanek na Luni, space 3 je mednarodno sodelovanje v okviru Mednarodne vesoljske postaje in drugih projektov raziskovanja Osončja in vesolja, space 4 pa pomeni bližnjo prihodnost, ko bodo v skupnem naporu državnih in privatnih akterjev naredili naslednje korake v okviru robotskega in astronavtskega raziskovanja. 

Jan Woerner je generalni direktor Evropske vesoljske agencije, druge največje vesoljske agencije na svetu in upravlja z letnim proračunom 5,75 milijarde evrov, obenem pa zelo zanimiv človek z odmevnimi blogi, ki imajo veliko iskrivih misli. Prijazno vabljeni študenti, zaposleni in splošna publika! 

Priponke: