Home > News > Splošno obvestilo - Prof. dr. Jan Woerner: "Space 4.0" - predavanje generalnega direktorja Evropske vesoljske agencije

Splošno obvestilo - Prof. dr. Jan Woerner: "Space 4.0" - predavanje generalnega direktorja Evropske vesoljske agencije

Date: 14. 2. 2017
Source: Monday physics colloquium
Četrtek 16. februar ob 10. uri v Peterlinovem paviljonu na UL FMF, Jadranska 26, Ljubljana.

Prof. dr. Jan Woerner, generalni direktor Evropske vesoljske agencije, bo predaval o “Space 4.0”. Vabljeni študenti, zaposleni in splošna publika!

Potovanja v vesolje lahko opredelimo z mejniki: space 1 enačimo z začetnimi koraki raziskovanja vesolja, space 2 je predstavljal program Apollo in pristanek na Luni, space 3 je mednarodno sodelovanje v okviru Mednarodne vesoljske postaje in drugih projektov raziskovanja Osončja in vesolja, space 4 pa pomeni bližnjo prihodnost, ko bodo v skupnem naporu državnih in privatnih akterjev naredili naslednje korake v okviru robotskega in astronavtskega raziskovanja.

Jan Woerner<https://en.wikipedia.org/wiki/Johann-Dietrich_Worner> je generalni direktor Evropske vesoljske agencije, druge največje vesoljske agencije na svetu in upravlja z letnim proračunom 5,75 milijarde evrov<http://www.esa.int/About_Us/Welcome_to_ESA/Funding>, obenem pa zelo zanimiv človek z odmevnimi blogi<http://blogs.esa.int/janwoerner/>, ki imajo veliko iskrivih misli.