Home > News > GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije

GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije

Date: 23. 1. 2018
Source: Job board
Trader (študentsko delo ali redna zaposlitev, rok za prijavo 31. januar 2018)

Iščete karierno priložnost v trgovanju z energenti?

Si predstavljate, da trgovanje postane vaš vsakodnevni delovni izziv in strast hkrati? Želite spoznati zakonitosti trgovanja z energenti in s tem specializirati svoja dosedanja znanja na področju trgovanja? Želite svojo kariero razvijati v mednarodnem in dinamičnem okolju kot član prodornega kolektiva, ki presega ambiciozno zastavljene trgovalne cilje? Verjamete, da je pot do uspeha prežeta z vztrajnim delom, a obenem polna osebnega in ekipnega zadovoljstva, kar vas motivira in spodbuja k uresničitvi vaše izjemnosti?

Pridružite se ekipi, ki premika meje trgovanja v evropskem energetskem prostoru! Skupina GEN-I vas vabi v svoje vrste.

Skupina GEN-I se uvršča med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje na evropskem energetskem trgu. Prisotnost na številnih mednarodnih trgih z električno energijo in zemeljskim plinom omogoča premišljene, a pravočasne odzive na spremembe na lokalnih trgih. Sodelovanje s številnimi  aktivnimi partnerji na področju trgovanja nam zagotavlja raznolike možnosti poslovanja na veleprodajnih trgih električne energije in zemeljskega plina. Energijo dobavljamo vsem segmentom končnih kupcev, z novo storitvijo GEN-I Sonce pa gospodinjstvom in malim podjetnikom omogočamo tudi izgradnjo mikro sončne elektrarne na ključ. Pridružite se strokovni in samoiniciativni ekipi sodelavcev v stimulativnem okolju, kjer vam nudimo izobraževanje, strokovni in osebni razvoj.

Vaši izzivi:

 • izvajanje trgovanja na evropskih trgih z električno energijo (OTC - bilateralno trgovanje, trgovanje na mednarodnih borzah in platformah organiziranega trgovanja z električno energijo in finančnih instrumentov) v skladu z mednarodnimi 7-dnevnimi standardi trgovanja
 • izvajanje obstoječih trgovalnih strategij
 • priprava analiz in novih trgovalnih strategij
 • sklepanje kratkoročnih in dolgoročnih transakcij za optimizacijo in upravljanje portfeljev skupine in usklajevanje portfeljskih potreb po električni energiji s trgovskimi partnerji, odgovornimi za proizvodne vire in končnimi odjemalci znotraj bilančnih skupin GEN-I

Naša pričakovanja:

 • vsaj VI. raven izobrazbe ekonomske, tehnične ali naravoslovne smeri (s poudarkom na študiju elektrotehnike, matematike, fizike)
 • želja po trgovanju in občutek za poslovno razmišljanje
 • zaželeno poznavanje značilnosti borznega trgovanja ali upravljanja premoženja na finančnih trgih
 • razvite logično-analitične sposobnosti
 • komunikativnost, proaktivnost, odločnost, vztrajnost, pogajalske sposobnosti ter ekipni duh
 • visoka stopnja osredotočenosti na delovne naloge in usmerjenosti k uresničevanju skupnih ciljev
 • aktivno znanje angleškega jezika, znanje jezikov s področja jugovzhodne Evrope je zaželeno

Ponujamo vam možnost pridobitve trgovalnih certifikatov mednarodnih borz ter izobraževanja in usposabljanja s ciljem vašega kariernega razvoja v specializiranega trgovca na področju trgovanja z energenti.

Priložnost za sodelovanje ponujamo tako študentom, ki iščejo izjemno delovno izkušnjo na področju trgovanja z električno energijo, kot tudi kandidatom, ki iščejo redno zaposlitev.

Svojo predstavitev v slovenskem in angleškem jeziku pošljite na elektronski naslov zaposlitev@gen-i.si, s pripisom »Trader (m/ž)« do vključno 31. 1. 2018.