ELECTRATHON 2022

Date of publication: 16. 5. 2022
News for all students
Elektro Gorenjska & ELES Hackaton, 21. in 22. maj 2022.
ELECTRATHON 2022

Elektro Gorenjska in ELES organizirata dogodek, ki je odlična priložnost za študente naravoslovnih smeri. Gre za 2 dnevni izziv, pri katerem se išče rešitve, kako bi se elektro podjetja čim bolj približala uporabnikom. Udeleženci in udeleženke bodo na samem dogodku tudi spoznali, kako ustvarjati produkt direktno s strankino povratno informacijo. Najboljše ekipe seveda čakajo tudi nagrade, vsem ostalim pa preostane dobra zabava in priložnost za stik z vodstvom obeh podjetij. Po dveh letih spletnih dogodkov, bo hackaton končno spet potekal v živo!

Kakšne izzive bomo reševali tokrat?

V preteklosti je bila vloga distributerjev in operaterjev prenosa električne energije zelo enostranska, s ciljem zagotoviti končnim uporabnikom potrebno infrastrukturo in električno energijo z veliko stabilnostjo in brez motenj. Čeprav je bilo stabilno električno omrežje dovolj za zagotavljanje dobre storitve in ohranjanje zadovoljstva strank, se Elektro Gorenjska in ELES zavedata, da se svet spreminja – in s tem vloga ponudnikov in operaterjev električne energije. Cilj je torej najti nove metode in koncepte, ki jih je mogoče sprejeti že danes, za vzpostavitev dolgotrajnih odnosov tako med distributerjem in prenosnim operaterjem elektroenergetskega sistema ter širšo populacijo. Ključni vprašanji sta torej: Kako vzpostaviti dolgoročno sodelovanje odjemalcev z distributerji električne energije? Na kakšne omejitve lahko naletimo in katere alternativne instrumente prilagodljivosti lahko uporabimo v procesu, da ohranimo zadovoljstvo strank?

Za tri najboljše ekipe je na voljo nagradni fond v znesku 𝟲.𝟬𝟬𝟬 𝗘𝗨𝗥, za zmagovalno ekipo pa še priložnost, da spozna g. Mervarja izvršnega direktorja ELES-a in g. Šmona direktorja Elektro Gorenjske! Najboljše ekipe dobijo individualno oceno osebnih kompetenc na podlagi CliftonStrengths+ in obisk Elesovega diagnostičnega centra.

Rok za prijavo je 17.5.2022. Prijavite se lahko z ekipo ali sami in se nato pridružite ekipi, ki bo izbrana za vas. ELECTRATHON se bo odvijal od 21. do 22. maja 2022, v SFU Ljubljana.

Link za prijavo: https://bit.ly/36NzV3M