R-Ladies Ljubljana

Date of publication: 12. 10. 2022
News for mathematics students

Urša Miklavčič je mlada raziskovalna na NLZOH. Pri svojem delu redno uporablja programski jezik R, zato sta se s sodelavko Tanjo Žlender odločili, da ustanovita skupino R-Ladies Ljubljana.

Zainteresirane uporabnike R vabita, da se pridružijo zaenkrat online - vendar upata, da kmalu tudi offline družbi, kjer boste preko delavnic, predavanj in neformalnih srečanj pomagali drug drugemu. Vabljeni vsi, tako začetniki, intermediate in advanced uporabniki.

Skupini se lahko pridružite na MeetUp platformi, hkrati pa vabljeni na prvo neformalno srečanje, ki bo v četrtek, 27. 10. 2022, ob 18.00 v Cacao BTC.

R-Ladies je svetovni organizator delavnic, srečanj in izobraževanj o programskem jeziku R. Po svetu obstajajo poglavja in novo poglavje se začenja v Ljubljani, vendar si želimo vključiti ljudi iz celotne Slovenije. Kljub temu, da se skupina imenuje Ladies pa ne diskriminiramo glede na spol, vabljeni so prav vsi še posebej ženske - saj je naša reprezentacija v poklicih/študijih STEM manjša in včasih potrebujemo malce vzpodbude.