Tutorstvo na Oddelku za matematiko

Date of publication: 13. 10. 2022
News for mathematics students
Tutorstvo na Oddelku za matematiko

**Tudi ta semester na Oddelku za matematiko poteka tutorstvo! **

Kaj je tutorstvo?
Gre za medgeneracijsko študentsko pomoč. Tutorji na Oddelku za matematiko FMF so študenti, ki so pripravljeni svoje znanje in izkušnje organizirano ter prostovoljno deliti z mlajšimi kolegi. Osnovna naloga tutorja je, da je eno uro na teden na voljo za kakršnakoli vprašanja, pogovore ali informacije. To uro si izbere tutor sam in se nanjo ne posebej pripravlja.

Kako lahko sodeluješ?
V spletni učilnici se vpiši k predmetu Tutorstvo: https://ucilnica.fmf.uni-lj.si/course/view.php?id=289.

Priporočamo, da si poiščeš tutorja, ki ti najbolj ustreza, in ga večkrat obiščeš. Lahko ti pomaga pri razumevanju kake definicije, izreka ali dokaza, lahko ti svetuje, kako se lotiti naloge, ki ti dela težave, lahko ti pomaga osmisliti kako snov ... Če imaš veliko vprašanj, je smiselno obiskati več tutorjev. Tutorja lahko obiščeš sam ali s sošolci.

Vprašanja lahko zastavljaš (in nanje odgovarjaš) tudi na forumu študentskih strani FMF: https://forum.fmf.si/c/matematika.

Če si študent drugega ali višjega letnika in si pripravljen eno uro na teden posvetiti mlajšim kolegom, piši Aljažu Pavloviču za več informacij na aljaz.pavlovic@student.uni-lj.si.

Kot tutor boš lahko ponovil nedavno naučeno snov ter pridobili pedagoške izkušnje. Imel boš možnost spoznati, kje imajo mlajši kolegi probleme in boš hitreje videl, kako jih rešiti.

Želimo vam uspešno študijsko leto!