Preddoktorski izpit

Date of publication: 7. 2. 2024
News for mathematics students
Četrtek, 28. marec 2024.

Na Oddelku za matematiko vsako leto izvedemo Preddoktorski izpit, ki je pogoj za uspešno opravljen 1. letnik doktorskega študija Matematike. Predpriprava na izpit ni potrebna. Zato na izpit običajno povabimo vse študente druge stopnje, ki razmišljajo o nadaljevanju študija na tretji stopnji.

Naslednji preddoktorski izpit bo v četrtek, 28. marca 2024, od 17.15 do 19.45 v predavalnici 1.01. Na izpit se prijavite preko elektronske pošte marko.kandic@fmf.uni-lj.si.

Če kandidat izpit uspešno opravi, se mu ta prizna kot uspešno opravljen predmet v 1. letniku doktorskega študija Matematike. K udeležbi na Preddoktorskem izpitu želimo spodbuditi še več študentov druge stopnje, predvsem 2. letnika in dodatnega leta. Prepričani smo namreč, da je Preddoktorski izpit odlična priložnost, da preverite, do kakšne mere ste tekom dosedanjega študija že osvojili matematični način razmišljanja. Izpit je namenjen preverjanju doseženih kompetenc celotnega magistrskega študija in ne le kompetenc, potrebnih za nadaljevanje študija na tretji stopnji.

Primere Preddoktorskega izpita iz prejšnjih let najdete na tej povezavi (kliknite na "Predstavitev").