UPM 2024

Date of publication: 12. 2. 2024
News for all students
Začenja se sezona Univerzitetnega programerskega maratona.

Univerzitetni programerski maraton je univerzitetno programersko tekmovanje tričlanskih ekip. Naloga tekmovalcev je, da morajo pravilno sprogramirati rešitve čim večih zastavljenih algoritmičnih problemov. Ekipa ima na voljo zgolj en računalnik, zato je zelo pomembno sodelovanje. Uporabljajo se lahko programski jeziki C, C++, Python, Java in C#. Ponujen je velik razpon težavnosti nalog, da na tekmovanju vsaka ekipa najde primeren izziv. Popoldne reševanja problemov v ekipi je zabavna in zanimiva izkušnja, zato ste vljudno vabljeni, tudi če se ne potegujete za najvišja mesta.

Tekmovanje UPM 2024 začenjamo že v tem tednu s poskusnim kolom, ki bo v četrtek, 15. februarja. Udeležbo močno priporočamo ekipam, ki se bodo tekmovanja udeležile prvič, seveda pa so zelo dobrodošle tudi že izkušene ekipe, da osvežijo svojo formo.

Za leto 2024 smo spremenili običajen urnik! Poskusno kolo (15. februar) in prvo kolo (22. februar) bosta namreč izvedena že v času izpitnega obdobja oz. povsem na začetku poletnega semestra. Do konca študijskega leta pa bodo izvedena vsa tri predkola. Po poletnih počitnicah bodo imele najboljše ekipe priložnost še enkrat pokazati svoje znanje na finalnem kolu.

Več informacij najdete na spletni strani tekmovanja, primere starih nalog pa na sodniškem sistemu. Kapetani lahko prijavo vaše ekipe oddate na tej povezavi.

Attachments