Študijska praksa na NLB

Date of publication: 14. 2. 2024
News for all students
Rok za prijavo: 29. februar 2024

Spoštovani študentje,

na seznam podjetij, kjer lahko opravljate obvezno praktično usposabljanje, se je uvrstila tudi NLB d.d.. V svoje vrste že letošnjo študijsko leto vabi študente Fakultete za matematiko in fiziko. Izbrani kandidati bodo prakso opravljali na enem izmed naslednjih področjih (področje izberete smiselno, glede na smer študija):

IT RAZVOJ (razvoj produktov in prehod na novo tehnologijo z zagotavljanjem agilnega razvoja sodobnih, poslovno učinkovitih in kakovostnih informacijskih bančnih rešitev)

IT INFRASTRUKTURA • Oblačne rešitve in storitve (Sledenje strategiji podjetja glede oblačnih storitev, znotraj katere načrtujemo, implementiramo in vzdržujemo oblačne storitve razlicnih platform in servisov.) • Pomoč uporabnikom (Kakovostna in hitra pomoč notranjim uporabnikom NLB Skupine pri težavah z delovanjem informacijskih sistemov ter upravljanje s pooblastili in dostopi do inf.sistemov banke za zaposlene.)

UPRAVLJANJE STRANK, PRODUKTOV IN DIGITALNIH STORITEV (Razvoj produktov, digitalnih kanalov, modelov za marketing in prodajno področje ter skrb za uporabniško izkušnjo stranke - zaželeno je znanje SQL.)

TRGI (Upravljanja z bilanco banke.)

PLAČILNI SISTEMI (Mednarodna plačila, SEPA plačila, ipd. - zaželeno je poznavanje dela s podatki - pridobivanje podatkov iz različnih baz in interpretaciji teh podatkov)

TRGOVINSKO BANČNIŠTVO (Akreditivno in inkasno poslovanje ter Garancijski posli. Prednost je znanje nemščine.)

KREDITNE ANALIZE PRAVNIH OSEB • Metodologije in rezervacije • Kreditne analize srednje velikih komitentov • Kreditne analize ključnih komitentov

Več informacij in povezavo do prijave najdete na www.nlb.si/studentska-praksa, prijave pa se zbirajo do najkasneje 29. februarja 2024. Po opravljeni praksi ohranjamo možnost nadaljnjega sodelovanja v obliki študentskega dela.