Kyle Broder prejemnik podoktorske štipendije MSCA na FMF UL

Date of publication: 20. 2. 2024
In focus
Pod mentorstvom akad. prof. dr. Franca Forstneriča.

Z veseljem vas obveščamo, da je raziskovalec Kyle Broder z Univerze Brisbane v Avstraliji pod mentorstvom našega sodelavca, akad. prof. dr. Franca Forstneriča, pridobil prestižno podoktorsko štipendijo Marie Skłodowska-Curie za raziskovanje v okviru naše fakultete.

Kyle Broder trenutno deluje kot podoktorski raziskovalenc na Univerzi v Queenslandu, pred tem pa je doktoriral po skupnem programu Avstalske narodne univerze in Univerze v Beijingu. V okviru pridobljene štipendije bo raziskoval dva pomembna razreda mnogoterosti: Kobayashijevo hiperbolične mnogoterosti in Oka mnogoterosti.

Ukrepi Marie Skłodowska-Curie (MSCA) so že od leta 1996 eden od glavnih instrumentov Evropske unije za spodbujanje znanstvene odličnosti v okviru mednarodne in medsektorske mobilnosti pri doktorskem izobraževanju in podoktorskem raziskovanju. Podoktorska štipendija MSCA je namenjena nadaljnemu razvoju raziskovalcev po doktoratu, spodbujanju mobilnosti znotraj Evrope ter zagotovitvi ustreznih pogojev za pritok uspešnih mladih strokovnjakov na staro celino. Več o štipendiji lahko izveste tukaj.