Seminar SAAAJ v Zagrebu 13. 4. 2024 -- 2. obvestilo

Date of publication: 1. 4. 2024
Algebra and functional analysis seminar

Dragi kolegi!

Obveščava vas, da bo Seminar za analizo in algebro Alpe-Jadran (SAAAJ) imel ponovno srečanje v soboto, 13.4.2024, na PMF v Zagrebu (Prirodoslovno-Matematički Fakultet, Bijenička Cesta 30). Seminarju se bo prvič pridružila ekipa iz Gradca. Na urniku bo po novem šest 30-minutnih predavanj, po dva predavatelja (en iz algebre in en iz analize) iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Predavanja se pričnejo ob 10h. Po koncu predavanj bo ob 14h organizirano skupno kosilo in druženje za udeležence seminarja.

Na sporedu bodo naslednja predavanja:

Matej Brešar: Zero product determined algebras

Laura Cossu: Classical results and new approaches to the idempotent factorization of matrices

Matija Kazalicki: Ranks of elliptic curves and neural networks

Bojan Kuzma: Spectrum preservers on unbounded operators

Nick Rome: Magic squares of squares and the Hardy-Littlewood method

Vanja Wagner: On the density of compactly supported smooth functions on $D\subset\mathbf R^d$ in Besov-type spaces of generalized smoothness $H^{\psi,1}(D)$.

Urnik in povzetki predavanj so v priponki.

Svoje zanimanje za udeležbo vnesite v tabelo https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kS3AIWg4hm68Fwle-GxsIbgC8q_qguFzYl5CMASGBik/edit#gid=0 (če še niste) čim prej. Prav tako, če imate posebne zahteve glede hrane pri kosilu, prosiva, če to označite v tabeli. Natančno število udeležencev kosila je potrebno do 5.4. posredovati organizatorjem iz Zagreba, da uredijo rezervacijo.

Prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Vozniki prosiva svojo pripravljenost označite v tabeli, sopotniki pa se za prevoz individualno dogovorite z enim od voznikov ali svoj interes javite Anji Kudryavtsevi (ganna.kudryavtseva@fmf.uni-lj.si). Možen je tudi prevoz s Flixbusom.

Vabljeni k udeležbi!

Lep pozdrav,

koordinatorici seminarja

Marjeta Kramar Fijavž Anja Kudryavtseva

Attachments