Domov > Matematična knjižnica
Kontakt

3. nadstropje, Jadranska 19, 1000 Ljubljana
(01) 4766 558 (izposoja)
(01) 4766 559 (bibliografije)
(01) 4766 522 (vodja knjižnice)
Faks: (01) 2517 281
matknjiz@fmf.uni-lj.si

Delovni čas

Obisk knjižnic Fakultete za matematiko in fiziko je možen od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure.

Vse storitve v zvezi z izposojo iz Matematične, Fizikalne in Meteorološke knjižnice do preklica potekajo v prostorih Fizikalne knjižnice v prvem nadstropju.

   
Do 1. septembra ne bomo zaračunavali stroškov zamudnine, tako da vam do takrat ni potrebno skrbeti za  vračilo knjig v knjižnico.
 
Obiskovalcem so na voljo naslednje storitve:
 • prevzem naročenega knjižničnega gradiva
 • vračilo izposojenega knjižničnega gradiva
 • poravnava morebitnih obveznosti do knjižnice
 • nakup učbenikov, ki jih je založila UL FMF
 •  
  Pred obiskom knjižnice naročite knjižnično gradivo preko COBISS+. Prosimo, da ne hodite v knjižnico, dokler ne prejmete obvestila, da je naročeno gradivo pripravljeno za prevzem. V knjižnici se obvezno identificirate s člansko ali študentsko izkaznico. Brez izkaznice izposoja gradiva ne bo možna.

   

  V knjižnico se lahko včlanite z izpolnitvijo obrazca, ki je na voljo na spletni strani knjižnice. Obrazec natisnite, izpolnite in ga pošljite na elektronski naslov knjižnice: matknjiz@fmf.uni-lj.si za Matematično knjižnico ali fiz.knjiz@fmf.uni-lj.si za Fizikalno in Meteorološko knjižnico.

   

  Za naročilo gradiva iz astronomske knjižnice predhodno pišite na elektronski naslov herman.mikuz@fmf.uni-lj.si in navedite podatke o gradivu. Po prejetem obvestilu, da je gradivo pripravljeno, ga boste prevzeli v prostorih Fizikalne knjižnice.

   

  Za nakup publikacij, ki jih je založila Fakulteta za matematiko in fiziko, je potrebno sporočiti naročilo na elektronski naslov fiz.knjiz@fmf.uni-lj.si. 

   

  Prosimo vas, da ne vstopate v knjižnico, če imate znake okužbe dihal, povišano telesno temperaturo ali se slabo počutite. Storitve izvajamo skladno z veljavnimi priporočili NIJZ na način, ki omogoča varno izmenjavo za uporabnike, kot tudi za zaposlene v knjižnici. Obvezna je uporaba zaščitne maske.

   

  Svetujemo upoštevanje vseh splošnih ukrepov za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom, navedenih na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

   
  Pravilniki in obrazci
  Sodelavci
  Obvestila matematične knjižnice