Domov > Obvestila > Odsek za reaktorsko tehniko Instituta "Jožef Stefan"

Odsek za reaktorsko tehniko Instituta "Jožef Stefan"

Datum objave: 15. 4. 2011
Vir: Zaposlitveni oglas
zaposli 2 mlada raziskovalca

Na Odseku za reaktorsko tehniko Instituta Jožef Stefan zaposlimo dva mlada raziskovalca pri mentorjih Borutu Mavku in Leonu Cizlju. Kandidat naj ima do jeseni zaključen diplomski študij z oceno 8.0 ali več. Polna zaposlitev je za obdobje 3.5 let. V tem času naj bi kandidat dokončal doktorat.

Področji doktorskega dela sta modeliranje prenosa toplote in tokov tekočin v sistemih jedrskih elektrarn (B. Mavko) ter modeliranje odziva komponent jedrskih elektrarn na toplotne in mehanske obremenitve (L. Cizelj).

Kandidata bosta rezultate svojih in obstoječih numeričnih modelov primerjala z rezultati mednarodnih eksperimentov. Simulacije bosta opravljala na paralelnem računalniku (~400 procesorskih jeder). Študij predvideva sodelovanje v mednarodnih projektih ter možnost dela in specializacije v tujini.

Podrobnejše informacije so na voljo pri Leonu Cizlju ali Borutu Mavku na telefonski številki 01 5885 330 oziroma na elektronskih naslovih leon.cizelj@ijs.si in borut.mavko@ijs.si. Rok prijave kandidatov je 31. maj 2011.