Domov > Obvestila > Ljubljana Physics Summit

Ljubljana Physics Summit

Datum objave: 19. 1. 2012
Vir: Obvestilo vsem študentom FMF
9. 3. 2012 na Institutu "Jožef Stefan", Jamova 39, Ljubljana

Te zanimajo
- karierne možnosti?
- zaposlitev v gospodarstvu?
- aplikativna predavanja?

Obveščamo te, da se bo dne 9. 3. 2012 na Institutu "Jožef Stefan" odvijala fizikalna konferenca za študente z naslovom Ljubljana Physics Summit (LPS).

LPS 2012 predstavlja prvo izvedbo dogodka, ki bo združeval fizikalna predavanja aplikativnega značaja ter karierni sejem (»Job Fair«), na katerem se bodo predstavila uspešna slovenska tehnološka podjetja. Predavatelje bodo zastopali predvsem fiziki iz gospodarstva, pa tudi javnega sektorja. Med podjetji, ki so potrdila sodelovanje, so med drugim Lek, Gorenje, Bosch-Siemens, Cosylab in številni drugi.

Namen Ljubljana Physics Summit 2012 je izobraževanje, povezovanje študentov, ustvarjanje stikov z delodajalci in spodbujanje zanimanja za fiziko, njeno uporabo in podjetniško implementacijo. Na konferenci bomo v sklopu polurnih predavanj študentom predstavili uporabo različnih področij aplikativne fizike, »Job Fair« pa bo namenjen vzpostavljanju stikov med delodajalci in potencialnimi kadri.

Preko neformalnega druženja bomo študentom omogočili odpiranje novih priložnosti (opravljanje študentskih praks, diplom, doktoratov) in spoznavanje zaposlitvenih možnosti, podjetjem pa neposreden stik z najboljšimi študenti.

Več o dogodku na:
- Spletni strani: http://www.physics-summit.com/
- Facebook-u: Ljubljana Physics Summit
- Twitter-ju (LPSummit)

Vstopnice bodo na voljo februarja 2012. Poleg odličnih predavanj in druženja pripada vsakemu udeležencu tudi kosilo in welcome bag. Ne zamudi te edinstvene priložnosti in stopi v boljši ter ustvarjalnejši jutri! Se vidimo :)

Priponke: