Domov > Obvestila > Univerzitetni programerski maraton

Univerzitetni programerski maraton

Datum objave: 30. 3. 2012
Vir: Obvestilo računalniškega centra študentom
5. aprila se začne letošnji Univerzitetni programerski maraton. Sestavite ekipo in pokažite, da ste najboljši! Več na http://tekmovanja.acm.si/upm.

V mesecu aprilu se bo pričel letošnji Univerzitetni programerski maraton (UPM 2012, http://tekmovanja.acm.si/upm).

Prjavite se čimprej!

Za vse, ki UPM še ne poznate, UPM je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, a pri programiranju je poudarek na algoritmih ter ne toliko na samih tehnikah programiranja. UPM sestoji iz predkola, ki bo 5. aprila, treh tekmovalnih kol (12. aprila in 10. maj ter jeseni 11. oktobra) in finala. Slednje se seli med slovenskimi univerzami in bo letos 20. oktobra na Univerzi v Mariboru. Na finalu dobimo državnega prvaka in prvake posameznih univerz.

UPM poleg tega, da je nacionalno tekmovanje, predstavlja tudi kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev na ACM (http://www.acm.org) svetovno tekmovanje ICPC (http://icpc.baylor.edu). Slednje poteka v dveh etapah: regionalno tekmovanje in svetovni finale. Slovenija je razvrščena v srednje-evropsko regijo in lansko srednje-evropsko tekmovanje je bilo v Pragi (http://contest.felk.cvut.cz/11cerc/).

Na tekmovanju sodelujejo ekipe s po največ tremi študenti, ki rešujejo na računalniku zadane naloge. Dobijo 5 do 7 nalog odvisno od nivoja. Naloge s preteklih UPM tekmovanj so na voljo na URL:

http://sodnik.upm.si/anonymous/tasks


V omejenem času (4 do 6 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) morajo ekipe rešiti in sprogramirati rešitve čim večih nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo predvsem rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Vabimo vas k udeležbi! Prijave na http://tekmovanja.acm.si/upm