Domov > Obvestila > "Thinking Canada" (EU-Canada Study Tour and Internship Programme 2012)

"Thinking Canada" (EU-Canada Study Tour and Internship Programme 2012)

Datum objave: 20. 4. 2012
Vir: Obvestilo dekanata študentom

»Thinking Canada« je s strani Evropske komisije finančno podprta inicativa »Evropske mreže za Kanadske študije« (European Network for Canadian Studies – ENCS), ki študentom, ki prihajajo iz članic EU nudi udeležbo na vsebinsko bogati in z aktivnostmi intenzivni ekskurzijo po Kanadi med 2. in 30. septembrom 2012. 

Izbrani študentje (dodiplomski in podiplomski)  pričnejo svojo štiritedensko pot v Bruslju in jo nadaljujejo po različnih kanadskih mestih: Ottawa, Québec. Montréal, Toronto, Vancouver in Victoria. Izbranim devetim študentom bodo ob koncu ekskurzije ponudili 2 mesečno pripravništvo na eni od kanadskih institucij.

Namen inicative je študentom omogočiti razumevanje kompleksnosti odnosov med EU in Kanado in razumeti različnost in kompleksnost Kanade same. Vsebinsko ekskurzija udeležencem ponuja izkušnjo na akademskem in neakademskem področju in se vsebinsko osredotoča na različna področja: kulturno raznolikost (angleško-francoski odnos in multikulturalizem), politične teme (kot so federalizem, regionalizem, vloga vlade, okolje (položaj Arktike), ekonomske vsebine (poslovanje, trgovina, finance) itd. 

Rok za oddajo prijave je 30. april 2012. Prijavnica je elektronska. 

Več na spletni strani iniciative "Thinking Canada" http://www.thinking-canada.eu/  

Kako se prijaviti na ekskurzijo in za pripravništvo? http://www.thinking-canada.eu/index.php/how-to-apply