Domov > Računalniški center > Eduroam

Brezžično omrežje na fakulteti

EduroamEduroam so omrežja ustanov, povezanih na omrežje Arnes, ki so vzpostavljena v skladu z enotnimi zahtevami. Te omogočajo uporabnikom ustanov članic preprost in varen dostop do vseh omrežij Eduroam na drugih ustanovah na enoten način. Uporabniška imena in gesla dodeli matična ustanova.

Eduroam je del vseevropskega projekta mobilnosti v raziskovalni in izobraževalni sferi. Slovenski uporabniki Eduroam-a lahko gostujejo na evropskih univerzah, ki so povezane v shemo gostovanja Eduroam.

Uporabniki omrežja Fakultete za matematiko in fiziko do storitev Eduroam dostopajo s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki so ga dobili na FMF:

V primeru težav z omrežjem naj se uporabniki obrnejo na matično ustanovo, kjer imajo definirane uporabniške dostope. Uporabniki domen fmf.uni-lj.si in std.fmf.uni-lj.si naj se z vprašanji, katerih odgovori niso napisani na teh straneh, obrnejo na rc@fmf.uni-lj.si .

Dodatna navodila za povezavo uporabnikov v omrežje Eduroam so dosegljiva na spletni strani www.eduroam.si in www.arnes.si .