Domov > Študenti matematike > Tekmovanja

Razpis

Med 25. in 30. julijem 2009 bo v Budimpešti potekalo 16. mednarodno tekmovanje študentov matematike, ki ga že vsa leta organizira University College London, letos v sodelovanju z univerzo Eötvös Loránd. Sicer posamično tekmovanje je hkrati tudi tekmovanje univerz. Vsako univerzo predstavlja ekipa štirih študentov.

Na strani http://www.imc-math.org lahko najdete veliko podatkov o letošnjem in o vseh prejšnjih tekmovanjih. Med drugim lahko najdete sezname sodelujočih univerz, naloge z rešitvami in končne rezultate tekmovalcev.

Univerza v Ljubljani se tekmovanja udeležuje že od leta 1995 in vsa leta dosega zelo dobre rezultate. Tudi letos vabimo študente, ki dosegajo nadpovprečne študijske rezultate, naj se prijavijo na tekmovanje.

Zaradi strukture nalog je potreben pogoj za prijavo, da so kandidati za udeležence poslušali in z odlično oceno opravili vsaj tečaje iz Analize 1,2 Algebre 1,2, Kompleksne analize in Diskretne matematike. Zaželjeno je tudi, da so se kandidati v preteklosti dobro odrezali na srednješolskih in univerzitetnih matematičnih tekmovanjih.

Če se bodo na razpis prijavili več kot štirje kandidati, bo opravljen predizbor, kjer se bo na predtekmovanju izbralo najboljše štiri.

Kandidati se prijavite do 15. februarja 2009 vodji letošnje ekipe Marjanu Jermanu preko elektronske pošte.

Rok za razpis je potekel. Rezultati so objavljeni tukaj