Psihosocialna svetovalnica

Nihče ni sam - Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija ...), ob katerih se vam porajajo:

  • (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
  • stiske, neprijetna doživljanja,
  • želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
  • potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
  • težave pri doseganje ciljev, problemi z motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti glede tega,
  • želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, z avtoritetami, s starši), asertivnosti itd.

V psihosocialno svetovalnico ste nadalje vabljeni študentke in študenti, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo med prakso, obiski in soočanji z uporabniki in ustanovami (supervizija, koučing).

Namenjena je naposled tudi vsem, ki ste zgolj radovedni ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju.

Kje in kdaj?

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente ter zaposlene deluje na treh lokacijah:

  • Pedagoški fakulteti (ob torkih od 10.30 do 12.30 in ob četrtkih od 13.00 do 15.00),
  • Zdravstveni fakulteti (ob četrtkih od 12.00 do 14.00) in
  • Fakulteti za matematiko in fiziko (ob četrtkih od 12.00 do 14.00).

V izjemnih primerih, če je nikakor ne morete priti na sestanek v živo ali če zbolite, se lahko dogovorite za svetovanje na daljavo.

Praviloma izberete tisto lokacijo, ki vam je bližja, in tisto svetovalko, s katero niste v študijskem, sorodstvenem ali drugem odnosu in ki je ne poznate.

Kdo smo?

Na Pedagoški fakulteti delujejo svetovalke Nina Mešl, Mojca Šeme, Tadeja Kodele, Alenka Kobolt in Julija Pelc

Na Zdravstveni fakulteti delujejo Simona Prosen, Tatjana Verbnik Dobnikar, Anja Gruden in Alenka Kobolt.

Na Fakulteti za matematiko in fiziko delujejo Jana Rapuš Pavel, Mija M. Klemenčič Rozman in Tomaž Vec.

Ker smo usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imamo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljamo, da bomo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke in študenti v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete, in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.

Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljamo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Kako priti?

Napišete elektronsko pismo svetovalki ali svetovalcu, s katerim se želite pogovoriti, in se tako dogovorite za termin, ki obema ustreza ali enostavno pridete (kar je manj priporočljivo, saj svetovalec/ka pogosto ni prost/a, se bosta pa dogovorila vsaj za prosti termin). Če slučajno ne morete priti na dogovorjeni termin, vas prosimo, da sporočite svojo odsotnost vsaj nekaj dni prej, da lahko termin izkoristi kdo drug.

Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaprtja fakultete ne morete priti na svetovanje, se lahko s svetovalci dogovorite za svetovanje preko skypa, zooma ali podobnih orodij. Prosimo vas, da se za predvideni termin, način poteka svetovanja in pogoje predhodno dogovorite po elektronski pošti!

vodja svetovalnice: dr. Tomaž Vec, spec. psih. svet.