1349. sredin seminar: Marjan Cugmas: Razumevanje in podpora mladostnikom v stiskah: desetletje sodelovanja s programom To sem jaz

Datum objave: 16. 4. 2024
Seminar za računalniško matematiko (Sredin seminar)
sreda
17
april
Ura:
18.00 - 19.45
ID: 869 5394 3473 – Geslo: 778851
Sreda, 17. april 2024, od 18:00 do 19:45, po Zoomu

Marjan Cugmas: Razumevanje in podpora mladostnikom v stiskah: desetletje sodelovanja s programom To sem jaz

Na svetovni dan zdravja, 7. aprila 2001, so na Zavodu za zdravstveno varstvo Celje (danes Območni enoti Celje NIJZ) začeli z izvajanjem preventivnega programa To sem jaz. V okviru tega koordinirajo preventivni program mladinske spletne svetovalnice (https://www.tosemjaz.net/). Le-ta deluje v formatu spletnega foruma, na katerem strokovnjaki različnih specialnosti odgovarjajo na vprašanja mladostnikov. Bogata podatkovna baza vprašanj in odgovorov, skupaj s skrbnim pristopom uredništva, omogočajo vpogled v stiske in dileme, s katerimi se sooča mladina med 10. in 20. letom starosti.

Moje sodelovanje z uredništvom spletne svetovalnice se je začelo v okviru študijskega projekta med študijem Družboslovne informatike v letu 2013. Od takrat naprej sem kot statistik vključen v različne projekte, katerih namen je bolje razumeti potrebe uporabnikov spletne svetovalnice in olajšati delo uredništva. Na seminarju v sredo bom predstavil konkretne rezultate mojega sodelovanja, vključno z analizo najtežjih vprašanj, analizo sentimenta vprašanj in odgovorov, nadzorno ploščo za tekoče spremljanje dela uredništva (t.i. dashboard), vključno s sistemom za samodejno obveščanje o nenavadnih dogodkih preko e-pošte, ter avtomatiziranimi mesečnimi in letnimi poročili o delovanju svetovalnice.

PS. Kdor bi rad kaj povedal na naslednjih seminarjih, naj mi sporoči naslov teme in doda kratek povzetek.