Predstavitev izbirnega predmeta: Podjetništvo za naravoslovce in tehnologe, doc. dr. Blaž Zupan, UL EF

Datum objave: 11. 1. 2023
Obvestilo vsem študentom FMF
sreda
18
januar
Ura:
14.00 - 15.00
Lokacija:
Predavalnica 3.05, Jadranska 21, 3. nadstropje.
Predstavitev izbirnega predmeta: Podjetništvo za naravoslovce in tehnologe, doc. dr. Blaž Zupan, UL EF

Med slovenskimi študenti se v obdobju študija porodi veliko podjetniških idej, iz katerih pa se le redko razvije kaj konkretnega.

Izbirni predmet Podjetništvo za naravoslovce in tehnologe (6 ECTS) je zato namenjen prav temu: študente na eni strani opremi s potrebnimi znanji in jih spodbuja, da naredijo prve korake v svet podjetništva – na drugi strani, pa jih poveže s slovenskim podpornim startup okoljem, ki inovativne posameznike spodbuja, jim pomaga in jih vodi na njihovi podjetniški poti.

Izbirni predmet bo predstavil izvajalec doc. dr. Blaž Zupan, docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeluje pri številnih predmetih s področja podjetništva, še posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela je hkrati ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini. Deluje tudi na področju svetovanja tako velikim podjetjem kot podjetnikom začetnikom s področja inovativnosti, analiz domačega in mednarodnega trga, poslovnih priložnosti, trženja, financiranja in iskanja novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo »Design thinking« in »Lean (vitkih) metod«.

Ena izmed tehnik, ki jo pri svojem izbirnem predmetu Podjetništvo za naravoslovce in tehnologe predava doc. dr. Blaž Zupan, je tudi »design thinking«.
To je metodologija kreativnega reševanje poslovnih izzivov, ki izhaja iz načina razmišljanja in delovanja oblikovalcev in inovatorjev izdelkov. Njena posebnost je, da se osredotoča na uporabnika oziroma kupca in spodbuja hitre inovacijske cikle. Namen metode je, da vam pomaga sistematično in neprestano inovirati vaše poslovne procese, strategijo in izdelke oz. storitve.

Več pa na predstavitvi.
Vljudno vabljeni.