Preskoči na glavno vsebino

Prof. dr. Grzegorz Wrochna: Nuclear power today and tomorrow

Datum objave: 12. 9. 2013
Kolokvij na IJS
petek, 13. 9. 2013, ob 13h, Velika predavalnica IJS, Jamova 39, Ljubljana
Vabimo vas na 1. predavanje iz sklopa "Kolokviji na IJS" v letu 2013/14, ki bo v petek, 13. septembra 2013, ob 13. uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«  na Jamovi cesti 39 v Ljubljani. Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na http://videolectures.net/kolokviji_ijs.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

prof. dr. Grzegorz Wrochna

Nacionalni center za jedrske raziskave v Swierku, Poljska

Jedrska energija danes in jutri

Predstavili bomo pregled jedrske industrije v svetu v luči premislekov, ki jih je spodbudila nesreča v jedrski elektrarni Fukushima. V tem kontekstu bomo na kratko preleteli jedrski program na Poljskem. Lotili se bomo prihodnosti jedrske energije v skladu s Strateškim raziskovalnim načrtom evropske platforme za trajnostno jedrsko tehnologijo. Predstavili bomo tudi dejavnosti poljskega Nacionalnega centra za jedrske raziskave, povezane s tem načrtom.

Predavanje bo v angleščini.

Lepo vabljeni!

*****

We invite you to the 1st Institute colloquium in the academic year 2013/14. The colloquium will be held on Friday September 13, 2013 at 1 PM in the main Institute lecture hall, Jamova 39, Ljubljana. To read the abstract click  http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev. Past colloquia are posted on  http://videolectures.net/kolokviji_ijs.

********************************************

prof. dr. Grzegorz Wrochna

National Centre for Nuclear Research at Swierk, Poland

Nuclear power today and tomorrow

A worldwide outlook of the nuclear power industry will be discussed in view of post-Fukushima reflections. Nuclear power programme in Poland will be briefly presented in this context. Future of nuclear power will be discussed, following the Strategic Research Agenda of European Sustainable Nuclear Energy Technology Platform. Related activities of National Centre of Nuclear Research in Poland will be presented.