Preskoči na glavno vsebino

Sprehod skozi vesolje

Datum objave: 3. 6. 2014
Sprehod skozi vesolje
Šesto in s tem zadnje predavanje letošnjega cikla poljudnih astronomskih predavanj "Sprehod skozi vesolje" bo v četrtek, 5. junija 2014, ob 18:00 v Prirodoslovnem muzeju Slovenije v Ljubljani. O meteoritih bo predaval dr. Miloš Miler (Geološki zavod Slovenije).

Meteoriti so najstarejši material na Zemlji obenem pa predstavljajo najpomembnejši vir materiala iz vesolja. Podobno kot zemeljske kamnine nosijo dokaze o nastanku Zemlje in procesih na njej, meteoriti v sebi skrivajo številne pomembne informacije o našem sončnem sistemu, nebesnih telesih in procesih na njih ter nenazadnje o izvoru življenja na Zemlji. Da bi lahko izluščili te informacije iz meteoritov, si znanstveniki pomagajo z različnimi petrološkimi, metalografskimi in kemijskimi raziskavami.

Vljudno vabljeni.

POZOR: Letos je lokacija predavanj spremenjena, in sicer bodo vsa predavanja potekala v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, Prešernova 20, Ljubljana. Prav tako je spremenjena ura, in sicer se bodo vsa predavanja pričela ob 18:00. Vstop je prost.
Več informacij in razpored predavanj najdete na spletni strani Portal v vesolje.