Predavanje prof. dr. Jana Woernerja

Datum objave: 5. 4. 2017
Posnetki izbranih predavanj
Space 4.0

V četrtek, 16. februarja 2017, je Fakulteto za matematiko in fiziko obiskal prof. dr. Jan Woerner, generalni direktor Evropske vesoljske agencije. V okviru svojega obiska je imel prof. Woerner predavanje z naslovom Space 4.0. Predavanje si je mogoče ogledali na portalu Videolectures.

Prof. dr. Jan Woerner je generalni direktor Evropske vesoljske agencije, druge največje vesoljske agencije na svetu, ki upravlja z letnim proračunom 5,75 milijarde evrov. Obenem pa je prof. Woerner zelo zanimiv človek z odmevnimi blogi, ki imajo veliko iskrivih misli.

Potovanja v vesolje lahko opredelimo z mejniki: space 1 enačimo z začetnimi koraki raziskovanja vesolja, space 2 je predstavljal program Apollo in pristanek na Luni, space 3 je mednarodno sodelovanje v okviru Mednarodne vesoljske postaje in drugih projektov raziskovanja Osončja in vesolja, space 4 pa pomeni bližnjo prihodnost, ko bodo v skupnem naporu državnih in privatnih akterjev naredili naslednje korake v okviru robotskega in astronavtskega raziskovanja.