Ma𝜑jski vikend (zimska ơola za dijake)

Datum objave: 20. 1. 2017
Za dijake in učitelje
27.-29. januar 2017 na Jadranski ulici 19 in 21

Zadnji januarski vikend bo na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani mafijsko obarvan. Na sporedu bo prva zimska šola, namenjena srednješolcem vseh letnikov. Z njo ĆŸelimo na FMF vsem zainteresiranim dijakom pribliĆŸati svet matematike in fizike in jim omogočiti, da se spoznajo z našimi študenti, asistenti in profesorji.

Program vikenda bo sestavljen iz treh sklopov: dveh večernih predavanj prof. dr. Sandija KlavĆŸarja in prof. dr. Antona Ramšaka (odprtih tudi za javnost); delavnic, ki bodo potekale v manjših skupinah – dijaki se bodo pod mentorstvom študentov in zaposlenih posvetili izbrani matematični ali fizikalni temi; in druĆŸabnega popoldneva, ki bo udeleĆŸencem ponudil zanimive mafijske izzive.

Časovni okvir:
- petek, 27. 1., 17h-21h: uvod, dve poljudni predavanji, predstavitev delavnic, večerja v znanstveni kavarni Ma𝜑ja (Jadranska ulica 21).
- sobota, 28. 1., 9h-13h: delavnice in kosilo v Ma𝜑ji.
- sobota, 28. 1., 15h-19h druĆŸabno popoldne, večerja v Ma𝜑ji.
- nedelja, 29. 1., 9h-13h: delavnice in kosilo v Ma𝜑ji.

Organiziran program poteka zgolj v predvidenih urah. UdeleĆŸenci si morajo sami organizirati prenočišÄe in/ali prevoz.

Kotizacija: 20 EUR (vključuje štiri obroke v Ma𝜑ji, navodila za plačilo prejmete ob prijavi)

Več informacij dobite pri vodji projekta (doc. dr. Uroš Kuzman, uros.kuzman@fmf.uni-lj.si), ki tudi zbira prijave. Pohitite, število mest je omejeno.

V priponki je letak.