Rezultati tekmovanja v recitiranju števila pi in tekmovanja za najboljšo sladko pito

Datum objave: 18. 3. 2019
Splošno obvestilo
Nov državni rekord: Lev Rus s 3333 decimalkami
V četrtek, 14. 3. 2019, je na dvorišču FMF že 13. leto zapored potekalo tekmovanje v recitiranju števila pi. Celotno prireditev je povezovala Katarina Šipec, pred začetkom tekmovanja pa je tekmovalce in obiskovalce pozdravil prodekan FMF, prof. dr. Bor Plestenjak.

Nato se je začela recitacija, tekmovalci so se razvrstili od najmanjšega do največjega števila napovedanih decimalk. Pravilnost njihove recitacije je spremljala komisija v sestavi Matej Janežič (predsednik), Pia Klemenc in Miha Srdinšek. 
Čisto na koncu je padel aktualni državni rekord (3141 decimalk), ki je bil v lasti Nika Škrleca: Lev Rus je povedal kar 3333 števk!
Rezultati tekmovanja so sledeči:
Lev Rus: 3333
Rebeka Avšič: 1144
Kaja Nakani: 449
Mateja Slapnik Anžur: 423
Lara Krampač: 419
Matej Novoselec: 411
Sara Staver: 332
Neja Fazarinc: 321
Jaka Strmčnik: 117
Nikolina Vulovič: 110
Izak Jenko: 87
Franc Mlačnik: 16

Tik pred tekmovanjem v recitiranju števila pi pa je potekalo tudi tekmovanje za najboljšo sladko pito. Ocenjevala jih je nestrokovna komisija v sestavi prof. dr. Bor Plestenjak (prodekan FMF), Nik Škrlec (igralec in voditelj, do letos državni rekorder v recitiranju števila pi) in Ines Meršak (predsednica ŠS FMF). Odločitev je bila težka, saj je bila večina pit ne le okusnih, temveč tudi lepega izgleda. Na koncu so se odločili za sledeče zmagovalce:
1. mesto: Nina Slivnik
2. mesto: Simona Jelnikar
3. mesto: Jernej Puc  
Slike vseh pit si lahko ogledate na tej povezavi.

Radi bi se zahvalili vsem tekmovalcem za sodelovanje, obema komisijama in voditeljici za kakovostno delo, Zavodu Margarete Schwarzwald in predstavi Naj gre vse v pi (avtor Nik Škrlec) za sponzoriranje, in glavnim organizatorjem Mateju Janežiču, Ines Meršak, Klementini Pirc in Juretu Slaku za vložen trud in čas.