Preskoči na glavno vsebino

Konferenca Women of mathematics on the Mediterranean shores in Srečanje mladih matematikov iz vseh slovenskih univerz

Datum objave: 2. 9. 2019
Obvestilo sodelavcem Oddelka za matematiko in IMFM
27. - 28. septembra 2019 na Bledu, v sklopu letnega srečanja DMFA
V sklopu občnega zbora Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije (DMFA) bosta med 27. in 28. septembrom 2019 na Bledu potekala konferenca z naslovom Women of mathematics on the Mediterranean shores in Srečanje mladih matematikov iz vseh treh slovenskih univerz. Kotizacija je ena sama za oba dogodka.

Na konferenci bo 9 uglednih matematičark predstavilo različna raziskovalna področja s poudarkom na njihovih trenutnih raziskovalnih projektih. Predavanja bodo kolokvijskega tipa, primerna tudi za magistrske in doktorske študente.  FMF krije kotizacijo za svoje zaposlene.
Več informacij je na spletni strani https://conferences.matheo.si/event/30/.

Na Srečanju mladih matematikov bodo doktorski študentje in mladi doktorandi dobili priložnost, da se spoznajo med seboj in na kratko predstavijo teme svojih raziskav. Dogodek bo potekal hkrati s srečanjem "Women of mathematics on the Mediterranean shores".
Vsi doktorski študentje in mladi matematiki so lepo vabljeni, da se dogodka udeležijo in (po želji) predstavijo svoje raziskovalne projekte. 
DMFA omogoča brezplačno bivanje v 9 dvoposteljnih sobah v Plemljevi vili za tiste brez alternativnega financiranja. FMF krije kotizacijo za svoje zaposlene, podobno tudi IMFM. 
Več informacij je na spletni strani dogodka: 
Za dodatna vprašanja kontatktirajte Anjo Petković <anja.petkovic@fmf.uni-lj.si>.

Vljudno vabljeni!

Marjeta Kramar-Fijavž in Jasna Prezelj