Fakulteta za strojništvo, Laboratorij za lasersko tehniko

Datum objave: 30. 4. 2021
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 31. maj 2021)

V Laboratoriju za lasersko tehniko na FS bo v oktobru 2021 na voljo mesto mladega raziskovalca oz. raziskovalke. Trenutno iščemo interesente, razpis bo predvidoma objavljen poleti 2021.

Podiplomsko usposabljanje bo potekalo na doktorskem študiju Fakultete za strojništvo. Doktorat bo na področju laserskega inženiringa površin. Preučevali bomo, kako lahko z lasersko mikro in nano obdelavo površin izboljšamo njihove lastnosti v sledečih inženirskih aplikacijah: (i) nadzor kavitacije in kavitacijske erozije v toku kapljevin; (ii) izboljšanje prenosa toplote; (iii) nadzor korozije in razvoj biokompatibilnih materialov; in (iv) izboljšanje triboloških lastnosti. Pričakujemo, da bo razvito teoretično in eksperimentalno znanje pripomoglo k razvoju na področju pametnih površin, ki bodo ponudile nove raznolike možnosti, vključno z razvojem novih senzorjev in pametnih biokompatibilnih materialov.

Za mesto mladega raziskovalca iščemo osebo, ki ima veselje do izvajanja eksperimentov v laserskem laboratoriju. Zaželeno je znanje enega programskega jezika in/ali uporabe programskega okolja Matlab. Do septembra 2021 mora kandidat zaključiti univerzitetni študijski program druge stopnje s povprečno študijsko oceno vseh izpitov in vaj (brez diplome) vsaj 8,00.

Več informacij je v slovenskem jeziku je na voljo tukaj, v angleškem pa tukaj in tukaj.

Kandidate vabimo, da prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljejo na naslov peter.gregorcic@fs.uni-lj.si do 31. maja 2021.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.