Okrogla miza: Po poteh alumnov UL FMF

Datum objave: 6. 5. 2021
Obvestilo vsem študentom FMF
Lepo vabljeni na sproščen pogovor z alumni Fakultete za matematiko in fiziko v sredo, 19. maja, ob 17. uri na Zoomu.

Z alumni UL FMF se bomo pogovarjali o njihovi karierni poti, študiju, vključevanju v ob-študijske dejavnosti, poklicu in povprečnem delovnem dnevu ter nasvetih za čim lažji in hitrejši prehod na trg dela. Tudi vi boste imeli možnost zastaviti svoja vprašanja. Srečanje bo trajalo približno eno uro. Dogodek je idealna priložnost za povezovanje in izmenjavo izkušenj.

Z nami bodo:

Nejc Košnik - študiral je fiziko še na starem pred-bolonjskem programu, Matematično-fizikalno smer, in diplomiral 2005. Nato se je zaposlil kot mladi raziskovalec na Institutu Jožef Stefan na Odseku za teoretično fiziko ter vpisal na doktorski študij fizike, ki ga je končal 2010. Danes je zaposlen kot znanstveni sodelavec na Odseku za teoretično fiziko IJS in kot asistent na Fakulteti za matematiko in fiziko. Raziskovalno se ukvarja s teoretično fiziko delcev.

Gorazd Gotovac - na UL FMF je izbral Matematično-fizikalno smer. Med študijem se je razvijal tudi njegov pogled na karierno pot, vendar je vedno razmišljal v smeri praktične implementacije podlage, ki jo dobijo študentje na Matematično-fizikalni smeri in na splošno na študiju fizike. Na koncu je prevladala želja po sodelovanju pri revoluciji mobilnosti in odločil se je za pridružitev takrat majhni a vizionarski ekipi Elaphe. Danes je v podjetju Elaphe tehnični direktor.

Ines Meršak - diplomirala in magistrirala je iz matematike. Trenutno je zaposlena kot razvijalka programske opreme pri podjetju Bitstamp v diviziji, odgovorni za delovanje trgovalnih sistemov. Junija začenja službo pri švicarski izpostavi podjetja Avaloq kot database software engineer.

Luka Hrobat - s finančnimi trgi in matematičnimi modeli se je seznanil ob študiju finančne matematike na UL FMF in kasneje na podiplomskem študiju na Imperial College v Londonu. Po študiju se je pridružil oddelku za tržna tveganja pri Morgan Stanley- ju s poudarkom na trgovanju z derivati vezanimi na obrestne mere in kasneje izvajanju stresnih testov kot so CCAR in FDSF. Danes je manager pri Deloitte-u na področju poslovnega svetovanja.

Prijave na dogodek potekajo prek portala POPR. Študenti se v portal vpišete s svojo digitalno UL identiteto; dijaki, študenti brez statusa in alumni pa se najprej registrirajte in počakajte na odobritev registracije. Na dogodek se prijavite preko te povezave.

Okrogla miza: Po poteh alumnov UL FMF