Institut Jožef Stefan, Odsek za teoretično fiziko

Datum objave: 10. 5. 2021
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 1. julij 2021)

V skupini za Teoretično biofiziko in mehko snov na Odseku za teoretično fiziko Instituta Jožef Stefan bo jeseni 2021 na voljo mesto mlade raziskovalke oziroma raziskovalca v okviru doktorskega študija na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Doktorat bo na področju strukture in zvijanja RNK, osredotočen pa bo na klasifikacijo in karakterizacijo lokalne in globalne strukture RNK ter na napovedovanje in zaznavo ohranjenih elementov v strukturi RNK v biološkem kontekstu. Delo bo teoretično (fizika polielektrolitov, topologija grafov ...) ter numerično (algoritmi zvijanja sekundarne in terciarne strukture, strojno učenje ...). Podrobna zasnova teme je odvisna od interesov kandidatke oz. kandidata. Del raziskav bo potekal v sodelovanju z raziskovalci iz tujine.

Raziskovalno delo bo potekalo pod mentorstvom dr. Anžeta Božiča na Odseku za teoretično fiziko Instituta Jožef Stefan (http://web-f1.ijs.si/). Za dodatne informacije ter za prijavo pišite na anze.bozic@ijs.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.