Fakulteta za matematiko in fiziko in Lek Biofarmacevtika

Datum objave: 17. 5. 2021
Zaposlitveni oglas
Doktorski raziskovalec na področju industrijske biofizike (redna zaposlitev, rok za prijavo 30. maj 2021)

Odpira se možnost industrijskega doktorata iz biofizike proteinov (4 leta, polna zaposlitev in financiranje), v sodelovanju med Lek Biofarmacevtiko, delom Novartisa, in UL FMF, kar je neposredna pot proti zanimivi industrijski ali akademski karieri na preseku fizike, biotehnologije, biofarmacevtike in umetne inteligence, z neposredno uporabnostjo v medicini. Novartis je eno izmed vodilnih podjetjih pri razvoju bioloških zdravil, vključno s celičnimi in genskimi terapijami, v Sloveniji (konkretno Mengšu) pa ima enega svojih najhitreje rastočih razvojnih visokotehnoloških industrijskih centrov.

Predmet raziskave bo iz vsebin agregacije proteinov kot enega ključnih mehanizmov v razvoju in izdelavi proteinskih disperzij kot bioloških zdravil. Delo bo vključevalo uporabo več visokotehnoloških tehnik za določanje biofizikalnih lastnosti proteinskih filmov, mikroskopiranje, mikrofluidiko, 3D tiskanje, kakor tudi matematično modeliranje (pristopi umetne inteligence). Pomembna inovacijska komponenta doktorskega dela bo tudi konkreten razvoj novih metodoloških pristopov (merilnih tehnik, aparatov; tudi v povezavi s strojnim učenjem) za kontrolo in razvoj proteinskih disperzij v laboratorijih Lek Biofarmacevtike in UL FMF.

Doktorsko delo bo potekalo pod mentorstvom N. Ostermana in M. Ravnika z UL FMF ter industrijskim mentorjem dr. D. Kuzmanom z Lek Biofarmacevtike.

Opisano mesto odpira zanimivo pot v danes izredno vroče področje industrijske biofizike, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Kratka predstavitev teme ter bodočih sodelavcev bo potekala v sredo, 26. 5., ob 14h v Laboratoriju za eksperimentalno fiziko mehke snovi FMF (pritličje Jadranske 21, laboratorij P16). Vabljeni tudi, če vas tematika le bežno zanima.

Z veseljem smo vam že v vmesnem času na voljo za več informacij, lahko osebno na FMF ali po e-pošti na natan.osterman@fmf.uni-lj.si (Jadranska 21, soba P12) ali miha.ravnik@fmf.uni-lj.si (Jadranska 19, soba 204).


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.