Poletno izpitno obdobje

Datum objave: 18. 5. 2021
Obvestilo študentom fizike
Načrtujemo, da bo večina preverjanja znanja potekala fizično na fakulteti

Dragi študenti,

najprej bi se vam rada zahvalila za vse vaše razumevanje in sodelovanje, ki ste ju izkazali pri večmesečnem poteku pedagoškega procesa na daljavo oz. v hibridni obliki. Od 17. maja 2021 naprej lahko visokošolski zavodi delujejo brez omejitev, ki so veljale v predhodnih fazah, pri čemer pa ostajajo v veljavi določila NIJZ glede nošenja mask, razkuževanja rok in ostala priporočila za preprečevanja širjenja okužb. Zato bomo pouk do konca semestra nadaljevali na enak način, kot smo ga izvajali v minulih dveh tednih.

Za prihajajoče izpitno obdobje načrtujemo, da bo večina preverjanj znanja potekala s fizično prisotnostjo udeležencev na fakulteti. Ker je zaradi preventivnih ukrepov za izvedbo izpitov potrebno precej več prostora kot običajno, smo tudi letos termine pisnih izpitov prilagodili spremenjenim razmeram. Za izvedbo večjih izpitov bo sočasno na voljo več predavalnic, med zaporednimi izpitnimi termini pa bodo premori za zračenje in razkuževanje predavalnic. Naj vas še enkrat spomniva na seznam rokov za pisne izpite, ki ga najdete na naslovu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mf3JA3Z4VyFxWSL3noA4NugxqT5zWlZqfpqG_8WkPx8/edit?usp=sharing

Navedeni roki za pisne izpite bodo razpisani tudi v sistemu VIS in naprošamo vas, da se na njih prijavite, tako da bodo vaši asistenti in predavatelji vnaprej vedeli, koliko vas bo prišlo na posamezni rok. Če je izpit, ki bi ga želeli opravljati, zabeležen na seznamu, vendar ni razpisan v VISu, prosite asistenta oz. nosilca predmeta za nadaljnja navodila. Ustni izpiti bodo potekali ali v prostorih FMF ali na daljavo. O načinu izvedbe in terminih ustnih izpitov vas bodo obvestili predavatelji pri vsakem predmetu posebej.

Na spletni strani fakultete https://www.fmf.uni-lj.si/sl/o-fakulteti/koronavirus/ bodo objavljena navodila za izvedbo izpitov, z upoštevanjem katerega bomo vsi skupaj pripomogli k nadaljnjemu zmanjševanju širjenja okužbe. Želiva vam, da ostanete zdravi in čimbolj uspešno opravite vaše letošnje izpite.

Irena Drevenšek Olenik, predstojnica oddelka za fiziko

Primož Ziherl, vodja komisije za študijske zadeve na oddelku za fiziko