Institut Jožef Stefan, Odsek za komunikacijske sisteme

Datum objave: 3. 6. 2021
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec - raziskovalni asistent (redna zaposlitev, rok za prijavo 30. junij 2021)

Na Odseku za komunikacijske sisteme Instituta Jožef Stefan razpisujemo prosto mesto za doktorsko usposabljanje mladega raziskovalca oz. mlade raziskovalke pri mentorju prof. dr. Mihaelu Mohorčiču z začetkom v študijskem letu 2021/22.

Mladi raziskovalec se bo v okviru doktorskega študija usposabljal na ožjem raziskovalnem področju uporabe metod umetne inteligence v internetu stvari (angl. IoT) s poudarkom na analitiki časovnih vrst za učinkovito upravljanje radijskega spektra, brezžičnih omrežij in pametnih energetskih omrežij. Raziskovalno delo bo obsegalo preučevanje ustreznosti različnih tehnik transformacije in preoblikovanja podatkov v časovnih vrstah, generiranja značilk s pomočjo samodejnih kodirnikov, in regresijskih metod strojnega učenja. V okviru evropskih raziskovalnih projektov bo imel izbrani kandidat priložnost dela in izpopolnjevanja tudi v mednarodnem okolju.

Iščemo motiviranega kandidata oziroma kandidatko s sposobnostjo analitičnega razmišljanja in zaključeno (najkasneje septembra 2021) drugo stopnjo študija na FMF.

Za podrobnejše informacije se obrnite na prof. dr. Mihaela Mohorčiča (miha.mohorcic@ijs.si, 041/354-748).


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.