Institut Jožef Stefan, Odsek za raziskave sodobnih materialov

Datum objave: 1. 8. 2021
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 24. avgust 2021)

Razpisujemo eno mesto za kandidata oz. kandidatko za mladega raziskovalca v letu 2021 za diplomante FKKT programa Kemija / Kemijsko inženirstvo, FMF programa Fizika ali NTF programa Geologija / Materiali in metalurgija.

Kandidatu za MR nudimo:

  • Doktorsko izobraževanje in možnost zaposlitve po končanem študiju,
  • Možnost za izpopolnjevanje v tujini,
  • Možnost redne udeležbe na domačih in mednarodnih znanstvenih srečanjih,
  • Ustvarjalno in stimulativno delovno okolje v mladem timu.

Od kandidata za MR pričakujemo visoko zavzetosti in resničen interes za področje materialov, odgovornost, samostojnost in izrazito raziskovalno žilico.

Prijave pošljite do vključno 24. 8. 2021 na jakob.konig@ijs.si, kjer dobite tudi vse dodatne informacije o študiju. Zraven priložite:

  • Kratko motivacijsko pismo (področje študija, posebne izkušnje, interesno področje),
  • Kratek življenjepis.

Na Odseku za raziskave sodobnih materialov razvijamo nove materiale na podlagi poznavanja soodvisnosti njihovih strukturnih, mikrostrukturnih in funkcionalnih lastnosti. Pri tem uporabljamo napredne tehnologije za kontrolirano sintezo in karakterizacijo na atomskem in mikrostrukturnemnivoju. Tematika študija je razvoj novega postopka procesiranja in zgoščevanjakeramičnih materialov pri nizkih temperaturah, znižanje vpliva proizvodnje na okolje in prehod v ogljičnonevtralnost.

http://www-k9.ijs.si/


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.