Institut Jožef Stefan, Laboratorij za vzporedno in porazdeljeno računanje

Datum objave: 25. 10. 2021
Zaposlitveni oglas
Raziskovalec/programer (študentsko delo ali redna zaposlitev, rok za prijavo 25. november 2021)

V Laboratoriju za vzporedno in porazdeljeno računanje na Institutu “Jožef Stefan” vabimo k sodelovanju sodelavce in sodelavke, ki bi jih zanimalo delo na aplikativnih in raziskovalnih projektih na področjih numeričnega modeliranja in obdelave signalov (https://e6.ijs.si/ParallelAndDistributedSystems/projects/).

Na področju numeričnega modeliranje razvijamo knjižnico za brezmrežno numerično analizo (https://e6.ijs.si/medusa/), kjer nas poleg same elegance numerične metode in njene vzporedne implementacije (C++/python) zanima tudi uporaba v realnih industrijskih simulacijah (simulacije 3D tiskanja, ohlajanje daljnovodnih vodnikov, meteorološke simulacije …).

Na področju obdelave signalov oziroma znanosti o podatkih (machine learning, deep learning) se ukvarjamo z napovednimi modeli predvsem v energetiki (napovedovanje kritičnih razpetin v prenosnem omrežju, napovedovanje obrabe glavnih elementov omrežja) in analizo gibanja pri športu.

K sodelovanju vabimo študente/študentke vseh letnikov, ki bi jih omenjene teme zanimale. Delo praviloma usmerimo v izdelavo diplomske/magistrske naloge ali doktorskega dela in znanstvenih člankov.

Za več informacij kontaktirajte Gregorja Kosca (gregor.kosec@ijs.si).


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.