Fakulteta za strojništvo UL, Laboratorij za hlajenje in daljinsko energetiko

Datum objave: 26. 10. 2021
Zaposlitveni oglas
Raziskovalno delo (študentsko delo, rok za prijavo 8. november 2021)

Zeleni dogovor (Green Deal) je cilj EU, da do leta 2050 Evropa postane prva podnebno nevtralna celina. Zavedamo se, da s trenutno uveljavljenimi tehnologijami tega ne bo mogoče doseči. Zato se vam odpira edinstvena priložnost, da s svojimi idejami in znanjem prispevate k posodobitvi družbe in gospodarstva ter tako pripomorete k razvoju trajnostne prihodnosti. Za potrebe trenutnega projekta v Laboratoriju za hlajenje in daljinsko energetiko LAHDE na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani iščemo študente/študentke naslednjih smeri: kemija, materiali, biologija, biotehnologija, fizika.

V Laboratoriju za hlajenje in daljinsko energetiko LAHDE izvajamo temeljne in aplikativne raziskave na področju novih načinov prenosa toplote in snovi ter naprednih tehnologij pretvorbe energij. Na osnovi naših kakovostnih rezultatov raziskav, pri katerih se na nekaterih področjih uvrščamo v sam svetovni vrh, poteka stalno sodelovanje z industrijo, prav tako pa tudi z mednarodnimi raziskovalnimi institucijami v Evropi in v ZDA.

Vas zanimata znanost ali tehnika? Si želite novih izzivov? Imate veliko idej, ki bi jih radi preizkusili? Iščete raziskovalne izkušnje ali pa bi radi nadaljevali študij? Vas zanima delo raziskovalca(ke)? Se želite pridružiti mladi, sproščeni, a ambiciozni ekipi? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno in izpolnjujete pogoje, potem ne oklevajte in nam čim prej pošljite kratek življenjepis z opisom področja zanimanja in morebitnih izkušenj.

Pogoji:

  • študent(ka) 2. bolonjske stopnje študija kemije, materialov, biologije, biotehnologije, fizike,
  • kreativnost in pozitivna naravnanost pri spopadanju z izzivi,
  • samostojnost, motiviranost, zanesljivost, natančnost, organiziranost, komunikativnost,
  • močna želja po dodatnih znanjih.

Nudimo:

  • delo v mladi ekipi s svetovno razpoznavnostjo,
  • delo v močnem stiku z industrijskimi partnerji,
  • možnost opravljanja magistrskega dela, doktorskega študija,
  • možnost kasnejše zaposlitve za študente(ke),
  • močne povezave s tujino.

Trajanje: november in december 2021, minimalno 10 ur tedensko. Možnost dologoročnega sodelovanja.

Delo bo od doma oziroma po dogovoru. Delovni čas po dogovoru.

Kontakt Laboratorija za hlajenje in daljinsko energetiko: katja.vozel@fs.uni-lj.si


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.