Evropska fizikalna olimpiada v Sloveniji

Datum objave: 17. 11. 2021
Obvestilo vsem študentom FMF
Išče se prostovoljce in prostovoljke.

Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani bo prihodnje leto, med 20. in 24. majem, potekala 6. Evropska fizikalna olimpiado EFO 2021 (EuPhO, European Physics Olympiad). Pričakuje se udeležbo okoli 35 ekip, ki bodo po večini prihajale iz evropskih držav. K sodelovanju vabimo študentke in študente, ki bi bili pripravljeni na olimpijadi prevzeti vlogo vodičk in vodičev posameznih ekip. To pomeni 4-dnevno celodnevno prisotnost (od petka popoldne do torka popoldne), razen v soboto in nedeljo dopoldne, ko bosta potekala oba 5-urna dela tekmovanja.

Pogoj za sodelovanje je tekoče sporazumevanje v angleščini, znanje katerega drugega evropskega jezika pa je dodana vrednost. V času olimpijade bo poskrbljeno tudi za prehrano vodičev, nekaterim od vas pa bomo lahko zagotovili tudi prenočišče v M Hotelu pri Kinu Šiška. Če si torej komunikativna oseba, ki rada spoznava nove ljudi in jo zanimajo tuje dežele ter njihove kulture, je sodelovanje na EFO v Ljubljani enkratna priložnost.

Za zainteresirane prostovoljke in prostovoljce bo organizirano srečanje preko Zooma. Nanj se lahko prijavite preko obrazca na spletni strani DMFA Slovenije. Za več informacij se lahko obrnete tudi na sasa.ziherl@pef.uni-lj.si.