Tutorstvo na Oddelku za matematiko

Datum objave: 14. 3. 2022
Obvestilo študentom matematike

Tudi ta semester na oddelku za matematiko poteka tutorstvo!

Kaj je tutorstvo?
Gre za medgeneracijsko študentsko pomoč. Tutorji na Oddelku za matematiko FMF so študenti, ki so pripravljeni svoje znanje in izkušnje organizirano in prostovoljno deliti z mlajšimi kolegi. Osnovna naloga tutorja je, da je eno uro na teden na voljo mlajšim kolegom za kakršnakoli vprašanja, debate, informacije ... To uro si izbere tutor sam in se nanjo ne rabi posebej pripravljati.

Kako lahko sodeluješ?
1) GLAVNO: V spletni učilnici se vpiši k predmetu Tutorstvo (Predmeti / Razno / TUT Tutorstvo).

2) Priporočamo, da si poiščeš tutorja, ki ti kar najbolj ustreza, in ga večkrat obiščeš. Lahko ti pomaga pri razumevanju kake definicije/izreka/dokaza, lahko ti svetuje, kako se lotiti naloge, ki jo prineseš zraven, lahko ti pomaga osmisliti kako snov ... Če imaš veliko vprašanj, je smiselno obiskati več tutorjev.
Tutorja lahko obiščeš sam ali s sošolci. Vprašanja lahko zastavljaš (in nanje odgovarjaš) tudi na forumu študentskih strani FMF. Forum deluje!

3) Če si študent drugega ali višjega letnika in si pripravljen eno uro na teden (brez dodatnih obveznosti) posvetiti mlajšim kolegom, piši Gregi Saksidi, Gašperju Žajdeli ali Aljažu Pavloviču za več informacij [grega.saksida@student.uni-lj.si, gasper.zajdela@student.uni-lj.si, aljaz.pavlovic@student.uni-lj.si].
Kot tutor boš lahko ponovil nedavno naučeno snov ter pridobili pedagoške izkušnje. Imel boš možnost spoznati, kje imajo mlajši kolegi probleme, in boš hitreje videl, kako jih rešiti.

Učilnica za tutorstvo je dostopna tukaj.

Uspešen študij!
Grega Saksida, skrbnik tutorskega sistema