Laboratorij za fotoniko in laserske sisteme, Fakulteta za strojništvo, Univerza v Ljubljani

Datum objave: 4. 4. 2022
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec, doktorski študij (redna zaposlitev, rok za prijavo čimprej)

Mladi raziskovalec (doktorski študij) / redna zaposlitev / magistrske naloge / delo v laboratoriju

V Laboratoriju za fotoniko in laserske sisteme (FOLAS) na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani, vabimo k sodelovanju študente fizike magistrskega študija, ki jih zanima delo na uporabnih raziskavah s področja fizike in tehnike v tesnem sodelovanju z industrijskimi partnerji. Ponujamo sodelovanje v različnih oblikah: zaposlimo mladega raziskovalca (doktorski študij), nudimo redno zaposlitev, izdelavo seminarjev in magistrskih nalog.

Raziskave se nanašajo na področja, pomembna za razvoj medicinskih posegov, ter aktualne tematike za domača in tuja visokotehnološka podjetja (npr.: napredni laserski sistemi za industrijo in medicino). Delo bo potekalo v vrhunskem aplikativnem laboratoriju z direktnimi povezavami z industrijskimi partnerji in tujimi raziskovalnimi inštitucijami. Aktualne reference in pedagoško-raziskovalna področja laboratorija: http://izumbib.izum.si/bibliografije/R20220330140621-0782-039.html Iščemo predvsem kandidate, ki so že oziroma bodo do konca šolskega leta 2021/2022 zaključili drugo stopnjo na UL FMF, smer Fizika.

Od kandidatov pričakujemo:

  • povprečno oceno vsaj 8,00
  • smisel in željo za eksperimentalno delo,
  • organiziranost in zavzetost za (timsko) delo.

Vse zainteresirane kandidate prosimo, naj nas kontaktirajo na elektronski naslov: rok.petkovsek@fs.uni-lj.si


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.