Institut Jožef Stefan, Laboratorij za biofiziko

Datum objave: 24. 4. 2022
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo čim prej)

Bodoči diagnostični sistemi v medicini bodo temeljili na tehnologiji laboratorij-na-čipu, ki bodo omogočale personalizirano diagnostiko na miniaturiziranih napravah.

V Laboratoriju za biofiziko na Institutu Jožef Stefan v sodelovanju z našim odcepljenim podjetjem Infinite d.o.o. raziskujemo možnosti razvoja tkivnih čipov za napovedovanje dolgoročnih zdravstvenih zapletov na osnovi procesorjev iz celičnih kultur v omejenih geometrijah. Na ta način želimo vzpostaviti pogoje, v katerih se živi gradniki počutijo kot v večjem kompleksnem tkivu in hkrati omogočajo detekcijo številnih molekularnih dogodkov, na podlagi katerih lahko z veliko gotovostjo napovemo razvoj določene bolezni.

Eksperimentalno delo na področju molekularne biofizike vključuje najsodobnejše metode optične mikroskopije in napredno numerično modeliranje. Delo poteka v stimulativnem okolju v močni navezi bazične znanosti in poslovnih izzivov, v sodelovanju z uveljavljenimi mednarodnimi raziskovalci.

Če te tematika pritegne, se nam brez odlašanja javi in pomagaj odkrivati gradnike tehnologij prihodnosti!

Od kandidata/kandidatke pričakujemo:

  • zagnanost za eksperimentalno delo
  • željo po učenju in sodelovanju v interdisciplinarni ekipi
  • sposobnost komunikacije v angleščini

Kandidat/-ka mora izpolnjevati formalne pogoje za program Mladih raziskovalcev ARRS:

  • dokončan magisterij (npr. iz fizike, biokemije, biologije ali podobnih naravoslovno-tehničnih ved) do konca septembra 2022
  • povprečna ocena vsaj 8,00
  • starost pod 28 let
  • vpis na doktorski študij izbrane smeri

Več informacij o našem delu najdete na spletni strani https://lbf.ijs.si/.

Prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljite na naslov janez.strancar@ijs.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.