UniCredit Banka Slovenija

Datum objave: 25. 5. 2022
Zaposlitveni oglas
Upravljalec s tveganji - junior (redna zaposlitev, rok za prijavo 03. junij 2022)

UniCredit je vseevropska komercialna banka z edinstvenimi storitvami v Italiji, Nemčiji, srednji in vzhodni Evropi. Naša cilja sta podpora skupnostim pri napredku in ponujanje najboljših storitev vsem našim deležnikom. Na ta način sproščamo potencial svojih strank in sodelavcev po vsej Evropi. Služimo več kot 15 milijonom strank po vsem svetu, ki jih postavljamo v središče poslovanja na vseh trgih, kjer smo prisotni. Skupina UniCredit deluje v štirih regijah, svoje storitve pa deli na dva dela - poslovne rešitve in rešitve za prebivalstvo. Digitalizacija in zavezanost načelom ESG sta ključni sestavini naših storitev. Pomagata nam zagotavljati odličnost za vse deležnike in ustvarjati trajnostno prihodnost za naše stranke, skupnosti in sodelavce.

V enoti Strateška, kreditna in integrirana tveganja, znotraj divizije Upravljanje s tveganji, iščemo sodelavca na področju upravljanja kreditnega tveganja. Cenimo zavzetost, samoiniciativnost in odgovornost, znanja pa z veseljem predamo.

Novega sodelavca bomo uvedli v:

  • pripravo analiz o profilu tveganosti kreditnega portfelja in posameznih segmentov strank,
  • pripravo rednih poročil o izpostavljenosti kreditnemu tveganju in podporo pri upravljanju s kreditnim portfeljem,
  • pripravo politik in metodologij pri upravljanju s kreditnim tveganjem,
  • razvoj in implementacijo naprednih orodij za spremljanje ključnih kazalnikov kreditnega tveganja ter
  • ocenjevanje ustreznosti kreditnega portfelja Banke z uporabno stresnih testov in drugih metod.

K prijavi vabimo kandidate, ki:

  • zaključujete ali že imate VII. stopnjo izobrazbe – dipl. matematik, fizik, ekonomist ali diplomant druge ustrezne smeri,
  • aktivno uporabljate slovenski in angleški jezik,
  • vas odlikujejo analitične sposobnosti, sistematičnost, natančnost in samostojnost,
  • dobro delujete v timu.

Poznavanje tehnik poizvedovanja po bazah podatkov s pomočjo SQL predstavlja prednost. Izkušnje na tem področju dela so zaželene, niso pa potrebne.

Delovno mesto je v Ljubljani in bo z izbranim kandidatom ali s kandidatko sklenjeno za nedoločen čas s 6-mesečno poskusno dobo. Prijavo z življenjepisom in motivacijskim pismom pošljite do vključno 3.6.2022, izključno prek spletnega obrazca: https://app.unicreditbank.si/PERS_obrazec.asp?id_menu=116&koda_dm=&koda_razpisa=EXT_Upravljavec%20tveganj_SCIR_zacetnik_202205 .


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.