Institut "Jožef Stefan", Laboratorij za vzporedno in porazdeljeno računanje

Datum objave: 20. 7. 2022
Zaposlitveni oglas
Raziskovalec/programer (študentsko delo, rok za prijavo 30. september 2022)

V Laboratoriju za vzporedno in porazdeljeno računanje na Institutu "Jožef Stefan" vabimo k sodelovanju sodelavce in sodelavke, ki bi jih zanimalo delo na aplikativnih in raziskovalnih projektih na področju numeričnega modeliranja (https://e6.ijs.si/ParallelAndDistributedSystems/projects/).

Na področju numeričnega modeliranja razvijamo knjižnico za brezmrežno numerično analizo (https://e6.ijs.si/medusa/), kjer nas poleg same elegance numerične metode in njene vzporedne implementacije (C++/python) zanima tudi uporaba v realnih industrijskih simulacijah (simulacije 3D tiskanja, ohlajanje daljnovodnih vodnikov, meteorološke simulacije ...).

Našo ekipo sestavljajo raziskovalci z različnimi ozadji (fizika, računalništvo, elektrotehnika, matematika, strojništvo in kemijsko inženirstvo), k sodelovanju pa vabimo študente vseh letnikov in smeri, ki jih veseli programiranje in si želijo novih izzivov. Delo praviloma usmerimo v izdelavo diplomske/magistrske naloge ali doktorskega dela in znanstvenih člankov.

Zainteresirani kandidati se lahko za več informacij obrnete na Filipa Strnišo (filip.strnisa@ijs.si).


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.