Fakulteta za elektrotehniko, Laboratorij za slikovne tehnologije

Datum objave: 22. 7. 2022
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 8. september 2022)

Mladi raziskovalec bo deloval v Laboratoriju za slikovne tehnologije na Fakulteti za elektrotehniko, ki ga sestavljajo sodelavci s področja matematike, fizike in elektrotehnike. Tematika raziskovanja bo razvoj inovativnih optičnih metod, ki temeljijo na souporabi digitalne holografske mikroskopije in mikrofluidičnih sistemov. Takšni sistemi omogočajo vizualizacijo morfologije in tridimenzionalne porazdelitve lomnega količnika v mikroskopskih strukturah in so iz tega vidika izredno obetavni na področjih biomedicine, biotehnologije, mehke snovi, materialov, biofizike itd.

Mladi raziskovalec se bo redno udeleževal mednarodnih konferenc in poletnih šol, ter bo imel možnost tudi daljšega usposabljanja na izbrani raziskovalni inštituciji v tujini. Na ta način bo pridobil dobro podlago za uspešno nadaljevanje znanstvene poti.

Zaželena znanja mladega raziskovalca obsegajo dobre pisne in govorne sposobnosti v angleškem jeziku, izkušnje iz fizike, optike in optičnih sistemov, motiviranost za eksperimentalno delo v laboratoriju in znanje programiranja.

V našem laboratoriju vam lahko ponudimo tudi višjo plačo od osnovne plače za mladega raziskovalca.

Za več informacij pišite na: peter.naglic@fe.uni-lj.si


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.