Institut Jožef Stefan, Odsek za inteligentne sisteme

Datum objave: 19. 8. 2022
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 31. avgust 2022)

V Skupini za računsko inteligenco Odseka za inteligentne sisteme Instituta »Jožef Stefan« v Ljubljani bo v oktobru 2022 na voljo mesto mladega raziskovalca oziroma raziskovalke.

Raziskovalci iz Skupine za računsko inteligenco preučujemo evolucijske algoritme za eno- in večkriterijsko optimizacijo, vizualizacijo njihovih rezultatov ter metodologijo primerjave algoritmov. Ukvarjamo se tako s temeljnimi raziskavami kot prenosi v prakso ter veliko sodelujemo z raziskovalci iz tujine (Technische Hochschule Köln, Nemčija; Inria Saclay in École Polytechnique, Francija; Università degli studi di Trieste, Italija; Technická univerzita Ostrava, Češka).

Za mesto mladega raziskovalca iščemo osebo, ki želi poglobiti svoja znanja, rada razvija svoje zamisli ter pozna programski jezik Python. Do 14. septembra 2022 mora zaključiti univerzitetni študijski program druge stopnje (matematika, računalništvo ali druge ustrezne smeri) s povprečno študijsko oceno vsaj 8 (upošteva se tudi ocena diplomskega in magistrskega dela).

Mladi raziskovalec se bo vključil v raziskave s področja računske inteligence. Zaposlen bo na Institutu »Jožef Stefan« in bo obiskoval doktorski študij Informacijske in komunikacijske tehnologije na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana, kjer bo po uspešnem zagovoru disertacije pridobil naziv doktor znanosti.

Več informacij o pogojih razpisa: https://www.ijs.si/ijsw/Mladi%20raziskovalci%2C%20štipendije

Kontakt za dodatne informacije in izkaz zanimanja: tea.tusar@ijs.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.