Vita, življenjska zavarovalnica

Datum objave: 23. 9. 2022
Zaposlitveni oglas
Podatkovni znanstvenik (redna zaposlitev, rok za prijavo 5. oktober 2022)

Pridruži se ekipi zavarovalnice Vita, največji bančni zavarovalnici v Sloveniji, kot podatkovni znanstvenik!

O zavarovalnici:

Vita, življenjska zavarovalnica, d.d. je največja bančna zavarovalnica v Sloveniji, ki nudi svoja zavarovanja ekskluzivno preko NLB, d.d. Ustanovljena je bila leta 2003 in od takrat deluje predvsem na trgu življenjskih zavarovanj, prisotna pa je tudi v zavarovalni vrsti nezgodnih zavarovanj ter v zavarovalni vrsti zdravstvenih zavarovanj. Ustanovili sta jo belgijska KBC Insurance NV in NLB, d.d., leta 2020 pa je prešla v 100% last Pozavarovalnice Sava, d.d., s tem pa postala del razvejane, stabilne in prodorne zavarovalne skupine. Poslanstvo Vite se odraža s sloganom: »Življenje je nepredvidljivo. Stojimo vam ob strani in izpolnimo obljube.« Z razvejano poslovno mrežo najboljših bančnih strokovnjakov, ki poznajo potrebe in zahteve svojih strank, zagotavlja Vita visoko profesionalno storitev z osebnim pristopom v vseh fazah poslovnega razmerja in celotnem času trajanja zavarovanja. Vita pa ne skrbi le za svoje stranke, ampak v najmanj enaki meri tudi za svoje zaposlene, s aj se zaveda, da so zaposleni njene prve stranke. Eden od strateških ciljev Vite na tem področju je, da postane sinonim za odlično delovno okolje. Več o nas si lahko prebereš na [www.zav-vita.si].

Katere bodo tvoje poglavitne naloge?

 • zagotavljanje in uporaba tehnoloških rešitev napredne analitike in umetne inteligence (predvsem strojno učenje), kot podporo pri razpoznavanju vzorcev v podatkih in ocenjevanje prihodnjih dogodkov ter trendov za izboljševanje vpogleda zavarovalnice v njeno poslovanje in v delovanje in razmišljanje strank,
 • oblikovanje podatkovne arhitekture zavarovalnice za potrebe analitičnih podatkovnih rešitev in rešitev povezanih z uporabo umetne inteligence,
 • zagotavljanje kakovostne in pravočasne informacije za poslovno odločanje in poročanje,
 • spremljanje in uvajanje novih tehnologij, dobrih praks, standardov in orodij povezanih z upravljanjem in analizo podatkov ter umetno inteligenco,
 • mentorstvo in prenos znanj, koordiniranje zunanjih izvajalcev na področju upravljanja podatkov in umetne inteligence,
 • sodelovanje v projektnih skupinah,
 • opravljanje drugih del in nalog po nalogu nadrejenega oz. uprave, ki smiselno sodijo v delokrog delovnega mesta oz. delo delovne sredine, kjer se opravlja delo.

Kaj pričakujemo od tebe?

 • VII., VI/2. ali VI/1. stopnja izobrazbe, smer računalništvo, informatika ali druga sorodna smer,
 • aktivno znanje tujega jezika,
 • poznavanje relacijskih baz podatkov (Oracle, DB2, MS SQL Server),
 • poznavanje SQL baz podatkov,
 • analitična, statistična in programerska znanja (Python, R),
 • poznavanje konceptov umetne inteligence (AI) in strojnega učenja (ML).

Kaj ti ponujamo?

 • Pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas s stimulativnim plačilom (fiksni in variabilni del) s poskusnim delom 5 mesecev, prijazno, urejeno in sproščeno delovno okolje z možnostjo dela od doma.

Kako oddaš prijavo in kaj mora ta obsegati?

Če ustrezaš pogojem in si želiš novih izzivov, te vabimo, da prijavo za opravljanje dela skupaj z življenjepisom pošlješ do 5.10.2022 na elektronski naslov zaposlitev@zav-vita.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.