Zaključena je konferenca GROW 2022

Datum objave: 27. 9. 2022
Splošno obvestilo
Mednarodno srečanje na temo snovanja strategij pri računsko zelo zahtevnih problemih na grafih.
Zaključena je konferenca GROW 2022

Od 19. do 22. septembra 2022 je v prostorih Univerze na Primorskem potekala mednarodna konferenca GROW 2022 – 10th Workshop on Graph Classes, Optimization, and Width Parameters. Dogodek sta organizirala Univerza na Primorskem in Slovensko društvo za diskretno in uporabno matematiko – SDAMS, v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Tokratnih delavnic, ki so bile osredotočene na razrede grafov, različne širinske parametre ter optimizacijo, se je udeležilo 65 raziskovalcev, dogodek pa je povezal različne strokovnjake, z namenom snovanja novih strategij pri soočanju z računsko zelo zahtevnimi problemi na grafih.

Plenarna predavanja so izvedli Marthe Bonamy (Univerza v Bordeauxu in CNRS), Bart M. P. Jansen (Tehnološka univerza v Eindhovnu) in naš sodelavec Bojan Mohar (Univerza Simon Fraser in IMFM Ljubljana).

Organizacijo dogodka je koordiniral Martin Milanič (UP FAMNIT in UP IAM) v sodelovanju s Sergiom Cabellom (UL FMF). V organizacijskem odboru pa so bili še Nina Chiarelli in Matjaž Krnc (oba UP FAMNIT in UP IAM), Peter Muršič (UP FAMNIT), Clément Dallard (LIFO, Univerza v Orléansu) in Kenny Štorgel (UP FAMNIT in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu).

Daljše poročilo o dogodku se nahaja tukaj, dodatne informacije pa so na voljo tudi na uradni spletni strani dogodka.