Znanstvenoraziskovalni center SAZU

Datum objave: 29. 3. 2023
Zaposlitveni oglas
Mladi raziskovalec (redna zaposlitev, rok za prijavo 14. april 2023)

Razpisano delovno mesto za mladega raziskovalca (m/ž) na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike na Oddelku za daljinsko zaznavanje, Inštitut za antropološke in prostorske študije, ZRC SAZU, v Ljubljani.

Delovno mesto je namenjeno vsem, ki vas zanima opazovanje Zemlje in geoinformatika ter bi želeli sodelovati v izzivih na področjih okolja in razvoja prostora, pri razvoju pametnih mest, satelitskih tehnologij ipd. ter pri tem uporabljati najnovejšo geoinformacijsko tehnologijo.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje izobrazbe - magistrska izobrazba na področju (geo)informacijskih ali širše tehničnih in naravoslovnih znanosti - ter splošne pogoje za mesto mladega raziskovalca. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z izkušnjami z obdelavo satelitskih posnetkov, strojnim učenjem, analizo prostorskih podatkov, znanjem programiranja, še posebej v jeziku Python, ter poznavanjem obdelave masovnih podatkov.

Raziskovalno delo bo usmerjeno predvsem v študij obdelave podatkov daljinskega zaznavanja (npr. satelitskih posnetkov, aeroposnetkov, laserskega skeniranja) s strojnim učenjem in drugimi orodji. Delo je kreativno, razgibano, z občasnim terenskim delom in izobraževanji doma ter v tujini. Rok za prijavo je 14. 4. 2023 do 14.00.

Več informacij na ales.marsetic@zrc-sazu.si in na spletni strani.

Spletna stran razpisa.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.